Fjällräven i Sverige

Fjällräven i Sverige är och har länge varit en utrotningshotad djurart. Ett antal projekt har bedrivits för att rädda Fjällräven och stödutfodring bedrivs på flera platser i landet.

Jag har själv jobbat som fältarbetare för Projekt SEFALO vid Stockholms universitet och det är ett gediget arbete som bedrivs.

Företaget Fjällräven har hjälpt till med stöd och så här skriver de om sitt stöd:

”På Fjällräven har vi sedan början på 90-talet arbetat tillsammans med Angerbjörn för att fler vandrare ska få förmånen att möta en nyfiken fjällräv på fjället. Vi hjälper till att sprida information och donerar pengar till forskning och stödutfodring. Under 2010 tilldelade vi också Anders Angerbjörn hedersutmärkelsen Guldräv för hans tålmodiga och viktiga arbete.
För varje deltagare i Fjällräven Classic och för varje såld produkt ur serien »Rädda Fjällräven« skänker vi 50 kronor till fjällrävsforskning, och under 2010 överlämnades en check på 100 000 kronor till Anders Angerbjörns projekt. Vår förhoppning är att det tillsammans med kommande stödinsatser ska bidra till att öka fjällrävsstammens möjligheter att återhämta sig.”

Jag hoppas att projekten fortsätter att stödjas och att vår Fjällräv åter kan bli så livskraftig så den klarar sig på egen hand.

Här följer en filmsnutt från just fältarbete genomfört av Stockholms universitet:

Annonser

Om Pelle

http://www.trailloparen.se
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s