IKAR-CISA Congress 2011 i Åre


Just nu pågår världskongressen i fjällsäkerhet i Åre, för första gången i Sverige. Kongressen hålls oftast någonstans i alpregionen och sist den hölls i Norden var 1992. Syftet för kongressen är att utbyta erfarenheter mellan fjällsäkerhetsorganisationer och till årets kongress kommer mer än 30 länder att deltaga. Kongressen pågår 18-23 oktober.


IKAR står för ”Internationell kommission för alpin räddning”. CISA står för ”Commission Internationale de Sauvetage Alpin”. Och sammanslutningen består bl.a. av fjällsäkerhetsorganisationer från hela världen, i Sverige är det Polisen, CIFRO (Fjällräddningens organisation) och även Naturvårdsverket är med och stödjer kongressen då Fjällsäkerhetsrådet tillhör Naturvårdsverket.

IKAR-CISA bildades 1948 som en internationell bergsräddarorganisation med ledorden ”Bättre, Säkrare, Snabbare”. 60 organisationer och 35 länder är medlemmar i IKAR och de träffas årligen för att utbyta erfarenheter.

Årets kongress handlar om förebyggande fjällsäkerhet och det är det de svenska fjällsäkerhetsorganisationerna vill förmedla till den andra delegaterna. Mycket av den svenska fjällsäkerheten bygger just på förebyggande åtgärder.

På programmet står flera föreläsningar och många spännande workshops. Önskar att man var där för att fyllas med visdom. Här får Ni ett litet filmklipp från IKAR 2011 i Åre och ett från en tidigare kongress i Kroatien 2009:

Annonser

Om Pelle

http://www.trailloparen.se
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s