IPPG – International Porter Protection Group

IPPG – International Porter Protection Group – grundades 1997 då en ung nepalesisk bärare omkom efter att ha blivit sjuk och avskedats. Organisationen är aktiv i större delen av världen. IPPG finns även i Sverige och fortsätter arbetet med att hjälpa bärare runtom i världen.

IPPG är en frivilligorganisation som satsar på minimal byråkrati, så att alla bidrag går direkt till bärarna. Man kan inte bli medlem i IPPG, men vem som helst är välkommen att ge ett bidrag eller att propagera för IPPG:s mål.

IPPG:s mål är att stärka hälsan och säkerheten för bärarna som jobbar i bergen samt att reducera antalet skador och dödsfall. Detta görs genom att öka medvetenheten om problemen bland reseföretag, ledare, vandrare, samt regeringar och beslutsfattare runtom i världen.

IPPG har startat ett utbildningsprogram som utbildar bärare i bl.a. höjdsjuka, miljömedvetenhet och baskunskaper i alpinism. En klädbank har också startats i Nepal och där kan bärare få låna kläder, skor och annan utrustning som finns till hands.

IPPG rekommenderar att den som besöker ett land och kommer att använda sig av bärare, följer dessa riktlinjer eller ser till att den trekkingfirma man anlitar följer dessa riktlinjer:
– Att lämpliga kläder finns tillgängliga för att ge skydd i dåligt väder och på hög höjd. Detta inkluderar rätt fotbeklädnad, mössa, vantar, vindtät jacka och byxor, solglasögon och tillgång till en filt och liggunderlag ovanför snögränsen.
– Att ledare och trekkingdeltagare förser bärarna med samma mediciner som de själva skulle vilja ha om de blir sjuka.
– Att bärare som blir sjuka inte permitteras och sänds iväg utan att ledaren och trekkingdeltagarna informeras.
– Att en sjuk bärare aldrig skickas ner ensam utan någon som förstår hans språk och problem.
– Att tillräckliga belopp ges sjuka bärare för att täcka kostnader för räddning och behandling.

Det finns många trekkingfirmor som lever upp till ovanstående punkter och IPPG menar att det är resenärens skyldighet att se till att de följs.

För att IPPG skall kunna finnas kvar och se till att utvecklingen går i rätt riktning är den beroende av bidrag i form av pengar, kläder och annan utrustning. Om du vill hjälpa till, så kontakta ditt lands representant. Kontaktinformation finns på http://www.ippg.net.

Annonser

Om Pelle

http://www.trailloparen.se
Det här inlägget postades i Expedition, Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s