Primus OmniLite Ti

Primus har kommit med ett nytt kök som är baserat på deras klassiker Omnifuel. Nu har de lyckats göra en ännu bättre brännare! Det har redan fått priserna Golden Outdoor Industry Award 2011 samt Scandinavian Outdoor Award Overall Winner för sommaren 2012.

Så här skriver Primus om sitt nya kök:
”Primus OmniLite Ti är baserad på samma teknik som vårt prisbelönta OmniFuel™. Det här köket är lika pålitligt och robust, fast mindre, lättare och bränslesnålare. Effekten är anpassad för nya generationens bränsleeffektiva kastruller med värmeväxlare, som våra Eta™-kastruller.”

”Vi har gjort det lättare och mer användarvänligt. Nya PRIMUS OmniLite™ Ti är vårt mest avancerade kök någonsin. Perfekt för alla typer av äventyr, i alla väder och med i princip alla sorters bränslen.”

Så här säger Johan Skullman, produktexpert för Fjällräven och friluftsexpert, om det nya köket:

Bränsleåtgången i förhållande till effekten gör OmniLite Ti världsledande
Johan Skullman

”Johan Skullman har arbetat som utvecklingschef inom Försvarsmakten och har varit med att ta fram materiel för svenska soldater i mer än 20 år. I dag arbetar Johan med att utveckla och testa utrustning och produkter för bland andra Fjällräven, Hestra och Primus.

En hel del krav från tiden inom Försvarsmakten har fått följa med Johan vid testerna med Primus kök OmniLite Ti. Så här säger Johan om köket:

– När man utvecklar ett kök handlar det hela tiden om att jaga prestanda i effekt och säkerhet, men också i vikt och volym. Jag har varit med att testa Primus nya OmniLite Ti och jag tycker att det allra bästa med köket, i jämförelse med andra flerbränslekök helt klart är bränsleåtgången i förhållande till effekten, berättar Johan.

Den som använder köket behöver inte bära med sig en massa bränsle i onödan. Att använda mindre mängd bränsle känns också väldigt bra ur ett miljöhänseende. Vi lever ju med naturen och inte av den och det är viktigt att göra så få avtryck som möjligt.

Primus OmniLite Ti är ett väldigt pålitligt kök, med liten bränsleåtgång i förhållande till effekten. Det är det som gör Primus OmniLite Ti världsledande, avslutar Johan.”

Och slutligen har vi instruktionsfilmen för klassikern Omnifuel:

Annonser

Om Pelle

http://www.trailloparen.se
Det här inlägget postades i Okategoriserade, Utrustning och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s