Nordic Outdoor – ny outdoormässa i Göteborg

Äntligen får Göteborg en outdoormässa! Den 3 maj 2013 är det premiär och i 3 dagar håller den på. Det har tidigare gjorts försök att starta upp en mässa kring friluftsliv i Göteborg men den gången gick det inge vidare, den ställdes in. Men nu tror initiativtagarna att det ligger rätt i tiden.

 

 

 

 

 

 

Nedan kan ni läsa Svenska mässans pressmedelande:

Premiär för Nordic Outdoor – ett nytt evenemang med hög puls för den aktiva livsstilen på Svenska Mässan i Göteborg!

2012-05-22 15:51 Klättring, hiking, running, cykel, skidor, äventyr, resor, kajak, dykning, outdoor, utrustning, inspiration, foto, mat. Den 3-5 maj 2013 är det premiär för Nordic Outdoor på Svenska Mässan i Göteborg. Nordic Outdoor är ett nytt upplevelsebaserat livsstilsevenemang som vänder sig till den aktiva outdoor människan.

Svenska Mässan lanserar nu ett nytt evenemang. Nordic Outdoor vänder sig till alla som redan är aktiva inom eller är nyfikna på outdoor. Evenemanget kommer fokusera mycket på upplevelsen. Ambitionen är att evenemanget ska vara täcka in det mesta inom livsstilen outdoor. Klättring, skidor, cykel, löpning/running, vandring/hiking, dykning, kajak/kanot, surf, kite, resor, äventyr, film och foto.

Nordic Outdoorär ett modernt evenemang/mässkoncept som varmt välkomnas av branschen. Svenska Mässans ambition att också lyfta fram yngre aktiviteter med mer puls och nerv som kommer locka fler i alla åldrar till nya upplevelser i naturen oavsett om man vill varva upp eller ner, säger Martin Kössler, generalsekreterare för Scandinavian Outdoor Group.

– Det är oerhört kul att Göteborg satsar på en sådan här mässa. Det känns helt logiskt att lägga mässan i en av Sveriges starkaste friluftsregioner där förutsättningarna för friluftsliv har en sådan unik bredd och förankring i allt från kajak, mountainbike, trailrunning och klättring, säger Jonas Hellentin, regionordförande i Friluftsfrämjandets region Väst.

Upplevelsen och communitykänslan är viktiga ingredienser. Det blandat med kunskap och fakta, nyheter, produkter och utrustning kommer att skapa ett unikt evenemang som förhoppningsvis ska locka besökare från hela Norden. Nordic Outdoor kommer att erbjuda besökare att uppleva och prova på aktiviteter på plats. Ambitionen är att Nordic Outdoor även ska stå värd för tävlingar inom outdoor.

– Vi har fått väldigt starka signaler på att tajmingen är helt rätt för ett publikt outdoorevenemang i Göteborg och vi ser fram emot att skapa en mötesplats för alla som är nyfikna, engagerade och intresserade av outdoor, säger Angela Anyai mässansvarig för Nordic Outdoor.

Nordic Outdoor arrangeras av Svenska Mässan och äger rum på Svenska Mässan och Valhalla den 3-5 maj 2013. För mer info se Nordic Outdoor 2013

Annonser

Om Pelle

http://www.trailloparen.se
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s