Äventyret Pole2Pole avklarat!

”The last great adventure” blev det kallat, Johan Ernst Nilssons expedition som gick ut på att ta sig från pol till pol. Expeditionen gick i miljön och klimatets tecken och skulle göras ”klimatsmart”. Just klimatförändringar fick stora konsekvenser under expeditionens gång.

När han skulle ta sig till Nordpolen så hade exempelvis isen smält så det inte gick att ta sig över till isen från Grönland, något som har börjat ske de senaste åren pga en högre temperatur. På vissa ställen under cykeldelen så hade vägarna spolats bort och han var tvungen att välja obanad terräng.
Det som skulle ta ett drygt år tog istället 18 månader och i söndags kom han hem. I svensk media har det tyvärr inte skrivits så mycket om detta stora äventyr och det som har skrivits har ofta varit vinklat åt misstankar om fusk. Jag tycker det är synd att stora äventyrare ofta misstänkliggörs i Sverige. Det är inte första gången som just svensk media riktar kritik mot en inhemsk världskänd äventyrare. Men om man tittar på media och uppmärksamheten runtom i världen istället så märker man fort hur stort detta är och vilken prestation det har varit. Många tidningar har skrivit om det och han har gästat flera tv-kanaler.

Jag tycker bedriften är stor och att ha tagit sig från pol till pol klimat neutralt är ett viktigt inslag och har nog fått en och annan beslutsfattare att tänka till.

Annonser

Om Pelle

http://www.trailloparen.se
Det här inlägget postades i Expedition och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s