Trangia – ett klassiskt friluftskök

Ditt första friluftskök, var det ett Trangiakök? Mitt första kök fick jag som liten av mina föräldrar, det har fått sällskap av ett gäng andra kök men får fortfarande följa med och gör fortfarande sitt jobb.

trangiaDe var inte först med bra friluftskök men redan 1925 grundades Trangia av John E Jonsson tillsammans med sin svärfar. Grundkonstruktionen är idag densamma men köken har blivit flera, materialen har utvecklats och nya lösningar har gjorts. Idag kan man med fördel utrusta sitt kök med en gasolbrännare för att öka effekten avsevärt gentemot spritbränsle. Man kan även välja en multifuelbrännare om man föredrar bensin.

Jag tycker att lösningen med vindskydd, kastruller, stekpanna, brännare och tillbehör är genialiskt och det finns många kopior. För många är ett Trangiakök synonymt med friluftsliv.

De har gjort en bra film om sin konstruktion, men ett Trangiakök kommer bäst till sin rätt med en gasbrännare.

Om Pelle

http://www.trailloparen.se
Det här inlägget postades i Okategoriserade och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Trangia – ett klassiskt friluftskök

  1. Anne Kekki skriver:

    Mitt första var ej teflonbelagt, så därav svårdiskat. Men det hörde till friluftslivet, att krångla och göra ren den. Har även haft dem som reservkök ifall strömmen går. Väldigt praktiskt litet kök som packas ihop.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s