Kelly Kettle – årets julklapp

Julen är räddad! Imorgon anländer årets julklapp, årets julklapp från mig själv till mig själv. Jag har köpt en Kelly Kettle och det ska bli riktigt kul att testa den. Modellen som snart anländer med posten är den mellersta som heter Scout. Min förhoppning är att den ska bli en självklar del av utrustningen när jag är ute i skogen eller ute med kanoten.

Kelly Kettle är en typ av kök som man eldar med pinnar, kottar, löv, gräs. Alltså sånt som alltid går att hitta ute i skogen. Så något bränsle behöver man inte bära med sig och att elda även under eldningsförbud eller i nationalparker bör inte vara något problem.

Skorstenseffekten gör att köket är mycket effektivt och det går fort att koka upp vatten. Se bilden nedan så förstår Ni principen.

 

Annonser

Om Pelle

http://www.trailloparen.se
Det här inlägget postades i Bushcraft, Kanot, Kök, Okategoriserade, Utrustning och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Kelly Kettle – årets julklapp

  1. rumble in the arctic skriver:

    Den verkar intressant. Men att elda under eldningsförbud är lika ”farligt” vare sig du har bränsle eller inte. Här räcker det med en gnista från en fyrhjuling för att det ska börja brinna i skog och mark…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s