Fjällräven – ”Wax Master”

Att impregnera sina friluftskläder är för de allra flesta självklart och Fjällrävens produkter i G-1000 är inget undantag. Fjällräven tog för många många år sedan fram något som de kallar Greenland Wax, en miljövänlig produkt som enbart består av paraffin och bivax. När man impregnerar med vax blir resultatet mycket bra med en beständigare impregnering då vaxet smälter in i fibrerna på plagget. Genom regelbunden vaxning av din G-1000 produkt så blir den motståndskraftigt mot regn, fukt och smuts. Livslängden på produkten blir längre och detta helt miljövänligt.

Nu tar Fjällräven detta vidare genom att starta upp vaxstationer i ett flertal butiker i Sverige men även på andra platser i världen. Framförallt kommer detta kunna erbjudas hos Naturkompaniet. För bara någon dag sedan utbildade man 120 ”Wax Masters” som nu kommer kunna erbjuda vaxning av G-1000 produkter.

Utbildningen till ”Wax Master” är givetvis en utbildning i vaxning av G-1000 produkter där tyngdpunkten ligger på att bli expert på vaxning och få ett professionellt resultat vid varje tillfälle. Men det är även en genomgång av andra områden inom Fjällräven, exempelvis produktutveckling av byxor, utveckling av hårdvara samt marknadsstrategier.

Jag har själv gått denna utbildning och att vaxa ett par byxor eller jacka är busenkelt som nästan vem som helst kan klara av. Men om man inte vill göra det själv så finns det nu experter som kan göra det åt dig. På Fjällrävens hemsida kommer du kunna se var vaxstationerna finns så fort de har kommit på plats, vilket förmodligen kommer att bli under april.

http://www.fjallraven.se/friluftsliv/produktguider/friluftsklader/materialvard/vaxa-dina-g-1000-plagg/ kan du läsa mer och nedan kan du se ett par bra filmer om vaxning.

Annonser

Om Pelle

http://www.trailloparen.se
Det här inlägget postades i Utrustning och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s